Turmánium konyhai eszközök
 
antibakteriális hatású a kerámia sajátosságai révén

Vágódeszka

Összetevők: PP (Polypropylene), turmánium.
Méret: 400mm x 260mm x 10mm.
Antibakteriális hatású a kerámia sajátosságai révén.

Turmániumos tároló doboz tetővel, 3 méretben

Összetétel: turmánium, szilikon.
Méretek:
2500 ml-re,
1520 ml-es és
840 ml-re.

Turmánium vágódeszka  Turmánium doboz

 


Az emberi egészség sok tényezőtől függ. Fontos milyen az életvitelünk, az is hogy mit eszünk meg. Sajnálatos módon a mai kor embere minden nap tesz az egészsége kárára, rovására mikor egészségtelen „halott” élelmiszert fogyaszt. Természetesen ezek a dolgok is befolyásolják az egészségi állapotot és sok betegség alapjául szolgál. Mindenki egészséges és energikus akar lenni, viszont nem mindenki tudja megtenni, hogy mindig kizárólag egészséges és friss ételt fogyasszon.

A zöldségekben és gyümölcsökben lévő vitaminok és az eredeti tápanyagok átalakulnak az oxigén, fény, enzimek, nedvesség, hőmérséklet és egyéb tárolási tényezők hatására.  Emiatt megváltozhat az illatuk, az ízük, kinézetük, sőt előfordulhat, hogy fogyasztásra alkalmatlanná válnak, mivel a mérgező anyagok felhalmozódnak benne. Sajnos még a hűtőszekrény sem tud tenni az oxidáció és a nedvesség ellen. Emiatt a zsírok és A, E és C vitaminok sérülnek.

A szimpla műanyag dobozok röviddel meghosszabbítják az élelmiszerek élettartamát, de hamar oxidálódik, ami nagymértékben csökkenti a hasznos tulajdonságait. Nuga Medical Társaság a turmánium hatását kihasználva élelmiszer tárolásárára szolgáló dobozokat forgalmaz. A doboz az egészségre káros anyagoktól mentes, fő összetevője a turmánium kerámia. A turmánium a negatív töltésű ionok forrásaként megakadályozza az ételek oxidációját és a C-vitamin elpusztulását. Ez nagyon fontos, mert az aszkorbinsav erős antioxidáns, védi testünket a baktériumoktól és vírusoktól, gyulladás gátló és antiallergén hatással bír, erősíti az immunrendszert. A statisztikák azt mutatják, hogy napjainkig az emberek 70-90%-a tapasztalja magán a C-vitamin hiányát, ami számos problémát okoz a szervezetben.

Ezenkívül a turmánium pozitív hatást gyakorol az élelmiszerek részét képező vízre, strukturálta teszi azt. A fedél szoros illeszkedése megakadályozza a doboz tartalmának levegőztetését, nem teszi lehetővé a mikroorganizmusok behatolását és elszaporodását. Hosszú ideig megmarad az élelmiszerek természetes illata, megjelenése és színe. A turmániumos tároló dobozokban azonban sokkal tovább marad friss, és sokáig megtartja a vitamin és tápértékét.

Felhasználóbarát kialakítás, könnyen nyitható és zárható, hűthető és mikrozható. A kompakt méretű, nem foglal sok helyet. Segítségével a szendvicseket, gyümölcsöt vagy zöldséget sokáig frissen tarhajuk. Vihetjük kirándulásra, vagy munkába.